22 september 2019
17:00

Karlslunds IF HFK

Referat: Sandvikens IF - Karlslunds IF HFK

Det blev tyvärr en ny tappad ledning, och en ny uddamålsförlust för Karlslunds IF HFK i dagens Division 1-match borta mot tabellfyran Sandvikens IK. Karlslund tar nämligen ledningen med 0-1 genom Shpëtim Hasani men får se Sandviken vända matchen och vinna med 2-1.

Karlslund ställer upp med följande:
Jakob Kindberg
Gabriel Kopkin - Daniel Hultqvist - Anton Olsson
Simon Gefvert - Ibrahim Habib - Sebastian Loyola Nydén - Justin Salmon- Sermed Habib
Shpëtim Hasani - Furkan Motori

Avbytare:
Tim Månsson, Ludwig Rhan, Dennis Koss, Freddy Swartling, Phillip Amin, Christer Lipovac

Karlslund börjar matchen på ett övertygande sätt, så pass att man skulle kunna tro att det var Karlslund som hade hemmaplan och låg fyra i tabellen.

Det är också Karlslund som tar ledningen med 0-1 efter att Sebastian Loyola Nydén smeker en boll över Sandvikens backlinje och Shpëtim Hasani kommer helt ren och har inga bekymmer att sätta 0-1.

Innan halvleken är slut kvitterar dock Sandviken, som också kommer in i matchen mer efter gästernas ledningsmål.

Den andra halvleken präglas av att båda lagen gillar att ha boll när de väl har den, kontrollerat, metodiskt och behärskat. Det saknas dock inte chanser för nåt av lagen.

2-1 kommer på en hörna där en omarkerad gästrikbo nickar in bollen i mål. Efter det har Karlslund några riktigt bra lägen att kvittera, men dessvärre slutar matchen 2-1 till Sandviken.

Karlslund står under matchen för många och långa perioder av riktigt bra spel och är även kompakta i defensiven. Något färgat skulle redaktionen här hävda att Karlslund i sina bästa stunder är ett av seriens bästa lag. Men på den här nivån handlar det inte bara om att spela fin fotboll, utan även om poäng. Idag blev det noll, och då är det extra surt när laget står för en bra genomförd match.